Polityka prywatności

Jesteśmy Manufy. Szanujemy Twoją prywatność i życie prywatne, ale czasami potrzebujemy Twoich danych osobowych. W niniejszej polityce prywatności wyjaśniamy, z jakich danych korzystamy oraz w jaki sposób je zapisujemy, chronimy i przetwarzamy. Niniejsza polityka prywatności dotyczy naszej strony internetowej www.manufy.co („Witryna”), naszej aplikacji online („Aplikacja”) oraz oferowanych przez nas usług („Usługi”). Przestrzegamy Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych („Odpowiednie przepisy”) .Jesteśmy Manufy i szanujemy Twoją prywatność i życie prywatne. W niniejszej polityce prywatności wyjaśniamy, z jakich danych korzystamy oraz w jaki sposób je zapisujemy, chronimy i przetwarzamy. Niniejsza polityka prywatności dotyczy naszej strony internetowej www.manufy.com („Serwis i oferowane przez nas usługi („ Usługi ”). Przestrzegamy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO).

Czy masz inne pytania dotyczące swojej prywatności? Zajrzyj na naszą stronę z najczęściej zadawanymi pytaniami dotyczącymi prywatności lub skontaktuj się z nami pod adresem privacy@manufy.com.

Masz mniej niż szesnaście lat?

Jeśli masz mniej niż szesnaście lat, nie możesz korzystać z naszej Witryny i Usług bez zgody rodziców lub opiekuna prawnego.

Dane osobiste

W celu oferowania naszej Witryny i Usług przetwarzamy dane osobowe. RODO stanowi, że dane osobowe to wszelkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. Oznacza to, że informacje są albo bezpośrednio o kimś, albo można je powiązać z tą osobą. Informacje o organizacjach nie są zatem danymi osobowymi w rozumieniu RODO, ale dane pracowników lub kontaktów. Przetwarzanie danych osobowych to każde działanie, które organizacja może wykonać na danych osobowych. To bardzo szerokie pojęcie, od zebrania do utylizacji. Manufy przetwarza dane osobowe i obchodzi się z nimi w sposób odpowiedzialny, tak aby wszystkie operacje przetwarzania spełniały wymogi RODO.

Twoje pozwolenie

Twoje dane możemy przechowywać w różnych momentach, na przykład, gdy odwiedzasz naszą Witrynę, zakładasz konto za pośrednictwem naszej Witryny, korzystasz z naszych Usług lub kiedy kontaktujesz się z nami. Ponadto potrzebujemy Twoich danych do wykonania umowy między Tobą a nami. Jeśli zdecydujesz się nie udostępniać swoich danych, nie będziemy mogli świadczyć naszych usług.

Jakie dane osobowe zbieramy i jak je wykorzystujemy

Aby korzystać z naszej Witryny i Usług, potrzebujemy następujących danych od producentów oraz danych kontaktowych marek i freelancerów:

Dla producentów:

  • Twoje imię i nazwisko: Twoje imię i nazwisko jest widoczne dla innych użytkowników Twojej firmy. Nazwisko osoby kontaktowej w firmie jest widoczne podczas komunikacji z innymi firmami.
  • Twój adres e-mail: Twój adres e-mail służy do wysyłania i odbierania wiadomości e-mail z Witryny.
  • Twój adres IP: Twój adres IP jest używany do plików cookie i sesji. Służy to poprawie komfortu użytkowania Witryny.
  • Nazwa firmy: nazwa firmy jest widoczna dla innych firm w Serwisie.
  • Adres firmy (opcjonalnie): Adres firmy jest używany w interaktywnej mapie na stronie profilu firmy. Ta mapa pokaże lokalizację firmy. To pytanie pojawia się tylko podczas dodawania nowych lokalizacji do firmy.
  • Zawód firmy (opcjonalnie): Zawód firmy jest wyświetlany na stronie profilu firmy. Może to być pomocne dla innych firm lub użytkowników w znalezieniu Cię w Witrynie.
  • Firmowe media społecznościowe (opcjonalnie): Firmowe media społecznościowe są wyświetlane na stronie profilu firmy, aby inni użytkownicy Witryny mogli je zobaczyć.
  • Firmowy adres e-mail (opcjonalnie): Firmowy adres e-mail służy do wysyłania i odbierania wiadomości e-mail z witryny internetowej.
  • Numer telefonu firmy (opcjonalnie): numer telefonu firmy jest wyświetlany na stronie profilu firmy i widoczny dla innych użytkowników.

Dla marek / kontaktów marek i freelancerów:

  • Twoje imię i nazwisko: Twoje imię i nazwisko jest widoczne dla innych użytkowników Twojej firmy. Nazwisko osoby kontaktowej w firmie jest widoczne podczas komunikacji z innymi firmami.
  • Twój adres e-mail: Twój adres e-mail służy do wysyłania i odbierania wiadomości e-mail z Witryny.
  • Twój adres IP: Twój adres IP jest używany do plików cookie i sesji. Służy to poprawie komfortu użytkowania Witryny.
  • Nazwa firmy: nazwa firmy jest widoczna dla innych firm w Serwisie.
  • Adres firmy (opcjonalnie): Adres firmy jest używany w interaktywnej mapie na stronie profilu firmy. Ta mapa pokaże lokalizację firmy. To pytanie pojawia się tylko podczas dodawania nowych lokalizacji do firmy.

Zaloguj sie

Zapisujemy na Twoim koncie następujące dane: hasła, nazwy użytkownika i inne dane osobowe. Dzięki temu nie musisz ponownie podawać nam swoich danych. Zapisujemy również - dla Twojej wygody - notowania Twojej firmy na Twoim koncie.

Media społecznościowe

Możliwe, że dostawca mediów społecznościowych przesyła nam informacje (zgodnie z jego polityką), jeśli korzystasz z funkcji mediów społecznościowych w naszej Witrynie. Może to być Twoje imię i nazwisko, zdjęcie profilowe, płeć, lista znajomych i inne podane przez Ciebie informacje. Jeśli nie chcesz, aby dostawca mediów społecznościowych przesyłał nam informacje, możesz zmienić ustawienia prywatności swojego konta w mediach społecznościowych.

Jeśli podoba ci się jakiś przedmiot, pojawi się on na twoim koncie w mediach społecznościowych, gdy jesteś zalogowany na swoje konto. Jeśli jesteś na stronie internetowej, która korzysta z dodatków do mediów społecznościowych, Twoja przeglądarka wysyła określone informacje do dostawcy Twojego konta w mediach społecznościowych. Nie kontrolujemy tego udostępniania danych.

Badania rynku

Możemy poprosić Cię o udział w badaniach rynkowych. Twoje dane wykorzystamy do badania rynku. Używamy tych danych statystycznych anonimowo dla Manufy. Listę pytań możesz zamknąć w dowolnym momencie. Nie udostępniamy Twoich odpowiedzi innym ani nie udostępniamy ich publicznie. Ponadto Twoje odpowiedzi nie są powiązane z Twoim adresem e-mail.

Biuletyn Informacyjny

Manufy oferuje biuletyny informacyjne. W ten sposób jesteś w pełni informowany o nowych aktualizacjach platformy Manufy, blogach, historiach użytkowników, promocjach i innych przydatnych wiadomościach z branży produkcyjnej. Używamy systemu opt-in. Za każdym razem, gdy wysyłamy Ci newsletter, masz możliwość wypisania się z newslettera.

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe wyłącznie w celach wymienionych powyżej lub w jakimkolwiek innym celu z tym związanym. W ten sposób Twoje dane nigdy nie zostaną przez nas wykorzystane w nieoczekiwany sposób.

Bezpieczeństwo

Dokładamy wszelkich starań, aby chronić Twoje dane osobowe przed nieuprawnionym lub bezprawnym dostępem, zmianą, ujawnieniem, wykorzystaniem lub zniszczeniem. W ten sposób osoby nieuprawnione nie mają dostępu do Twoich danych. Podejmujemy następujące środki, aby chronić Twoje dane osobowe:

  • Bezpieczne połączenia sieciowe dzięki technologii Secure Socket Layer (SSL) lub technologii podobnej do SSL
  • Dostęp do danych mają tylko osoby, które ich potrzebują
  • W przypadku naruszenia danych będziemy postępować zgodnie z obowiązkami wynikającymi z RODO. Jeśli obejmuje to, że musimy poinformować Cię jako osobę, której dane dotyczą, zrobimy to.
Jak długo przechowujemy Twoje dane

Nie będziemy przechowywać Twoich danych osobowych dłużej, niż potrzebujemy ich do celów, które opisaliśmy wcześniej. Dbamy o to, aby nasza baza danych była jak najbardziej aktualna, a jeśli zauważymy, że niektóre informacje nie są już poprawne, usuniemy je / dostosujemy. Jako użytkownik Manufy możesz zrezygnować z otrzymywania e-maili Manufy, korzystając z łącza znajdującego się pod każdym e-mailem. Twoje dane będą nadal u nas istnieć. Możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości e-mail poprzez opcję rezygnacji w każdej otrzymanej wiadomości e-mail. Jeśli chcesz, aby Twoje dane zostały całkowicie usunięte z naszej bazy danych, jest to oczywiście możliwe bez podania przyczyny. Następnie należy wysłać wiadomość e-mail na adres privacy@manufy.com z prośbą o usunięcie.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe

Udostępniamy Twoje dane innym wyłącznie w celu wysyłania Ci e-maili, wysyłania naszego newslettera i realizacji płatności. Gdy te inne osoby są zdefiniowane jako podmioty przetwarzające nasze dane, wykorzystują Twoje dane zgodnie z naszymi instrukcjami, a nie do własnych celów. W umowie powierzenia danych uzgodnimy z tymi stronami, że będą one ostrożnie wykorzystywać Twoje dane i będą otrzymywać tylko te dane, które są istotne dla ich usług.

Transfer

Twoje dane będziemy przetwarzać wyłącznie na terenie Unii Europejskiej. Będziemy przetwarzać Twoje dane poza Unią Europejską tylko wtedy, gdy w danym kraju obowiązuje skuteczny poziom ochrony Twoich danych.

Nigdy nie przekażemy Twoich danych do innych krajów ani stron innych niż opisane powyżej.

Spinki do mankietów

W naszej Witrynie internetowej można znaleźć reklamy lub inne treści, które zawierają łącza do innych witryn internetowych. Nie kontrolujemy zawartości tych witryn i nie odpowiadamy za zawartość ani ochronę prywatności tych witryn. Zalecamy zapoznanie się z politykami prywatności tych witryn.

Ciasteczka

Pliki cookie to małe pliki (tekstowe), które są przechowywane na Twoim komputerze. Twoja przeglądarka internetowa przechowuje te pliki cookie, gdy odwiedzasz naszą Witrynę. Te pliki cookie zostaną odzyskane, gdy ponownie odwiedzisz naszą witrynę. Dzięki temu nasza Witryna internetowa rozpoznaje Cię jako poprzedniego gościa.

Możemy używać plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej Witryny. Pliki cookie są niezbędne do działania naszej Witryny, upewnij się, że możesz bezpiecznie odwiedzać naszą Witrynę i śledź błędy i błędy w naszej Witrynie.

Możesz zmienić ustawienia plików cookies w swojej przeglądarce, jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były wysyłane na Twoje urządzenie. Nie będziemy zapisywać plików cookie, jeśli odwiedzasz naszą Witrynę. Należy pamiętać, że niektóre funkcje lub usługi Witryny mogą nie działać poprawnie bez plików cookie.

Modyfikacje niniejszej polityki prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą politykę prywatności. Kiedy zmienimy niniejszą politykę prywatności w znaczący sposób, opublikujemy powiadomienie w naszej Witrynie i naszej Aplikacji wraz ze zaktualizowaną polityką prywatności. Informujemy również użytkowników, którzy są zarejestrowani za pomocą adresu e-mail, o wszelkich istotnych modyfikacjach. Jeśli nie jesteś zarejestrowany jako użytkownik, zalecamy regularne odwiedzanie Witryny i niniejszych zasad.

Twoje prawa

Dane, które zbieramy, są danymi osobowymi. W związku z tym masz następujące prawa:

  • Możesz zażądać dostępu do danych osobowych, które przetwarzamy na Twój temat
  • Możesz poprosić nas o poprawienie, aktualizację, ochronę lub usunięcie Twoich danych osobowych w naszych rejestrach. Poza tym, jeśli zauważysz, że informacje na Twoim koncie nie są (już) poprawne, możesz je łatwo dostosować na swoim koncie
  • Możesz zażądać kopii danych osobowych, które przetwarzaliśmy na Twój temat. Możemy - na Twoją prośbę - przesłać tę kopię innemu podmiotowi, dzięki czemu nie musisz samodzielnie przesyłać danych
  • Możesz wnieść skargę na przetwarzanie Twoich danych
  • Możesz złożyć skargę do holenderskiego organu ochrony danych (Autoriteit Persoonsgegevens), jeśli masz wrażenie, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem
  • Zawsze możesz cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych. Nie możemy przetwarzać Twoich danych od momentu cofnięcia zgody.

Jeśli masz dalsze pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych informacji.

Informacje kontaktowe

Manufy B.V.
Sylviuslaan 5
9728 NS Groningen
frontend.labels.cocNumber: 77256026
info@manufy.com

v1.0 23-11-2020