Jesteśmy Manufami. Szanujemy Twoją prywatność i życie prywatne, ale czasami potrzebujemy Twoich danych osobowych. W niniejszej polityce prywatności wyjaśniamy, jakich danych używamy oraz w jaki sposób je przechowujemy, chronimy i przetwarzamy. Niniejsza polityka prywatności dotyczy naszej strony internetowej www.manufy.co („Witryna”), naszej aplikacji internetowej („Aplikacja”) oraz oferowanych przez nas usług („Usługi”). Przestrzegamy Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych („Odpowiednie Ustawodawstwo”). Jesteśmy Manufy i szanujemy Twoją prywatność i życie prywatne. W niniejszej polityce prywatności wyjaśniamy, jakich danych używamy oraz w jaki sposób je przechowujemy, chronimy i przetwarzamy. Niniejsza polityka prywatności dotyczy naszej strony internetowej www.manufy.com („Strona internetowa i oferowane przez nas usługi („Usługi”)). Przestrzegamy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO).

Masz inne pytania dotyczące Twojej prywatności? Zajrzyj na naszą stronę z często zadawanymi pytaniami dotyczącymi prywatności lub skontaktuj się z nami pod adresem privacy@manufy.com.

Masz mniej niż szesnaście lat?

Jeśli masz mniej niż szesnaście lat, nie możesz korzystać z naszej Witryny i Usług bez zgody rodziców lub opiekuna prawnego.

Dane osobiste

W celu oferowania naszej Witryny i Usług przetwarzamy dane osobowe. RODO stanowi, że dane osobowe to wszelkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. Oznacza to, że informacje dotyczą kogoś bezpośrednio lub mogą być powiązane z tą osobą. Informacje o organizacjach nie są zatem danymi osobowymi w rozumieniu RODO, ale danymi pracowników lub kontaktów. Przetwarzanie danych osobowych to każde działanie, które organizacja może wykonać na danych osobowych. To bardzo szerokie pojęcie, od zbiórki do utylizacji. Manufy przetwarza dane osobowe i postępuje z nimi w sposób odpowiedzialny, tak aby wszystkie operacje przetwarzania spełniały wymogi RODO.

Twoje pozwolenie

Możemy przechowywać Twoje dane w różnych momentach, na przykład gdy odwiedzasz nasz Serwis, zakładasz konto w naszym Serwisie, korzystasz z naszych Usług lub gdy kontaktujesz się z nami. Ponadto Twoje dane są nam potrzebne do realizacji umowy między Tobą a nami. Jeśli zdecydujesz się nie udostępniać swoich danych, nie będziemy mogli świadczyć naszych usług.

Jakie dane osobowe zbieramy i jak je wykorzystujemy

Do korzystania z naszej Witryny i Usług potrzebujemy następujących danych od producentów oraz kontaktów marek i freelancerów:

Dla producentów:

  • Twoje imię i nazwisko: Twoje imię i nazwisko jest widoczne dla innych użytkowników Twojej firmy. Nazwisko osoby kontaktowej firmy jest widoczne podczas komunikacji z innymi firmami.
  • Twój adres e-mail: Twój adres e-mail jest używany do wysyłania i odbierania wiadomości e-mail z Witryny.
  • Twój adres IP: Twój adres IP jest używany do plików cookie i sesji. Służy to poprawie komfortu użytkowania Witryny.
  • Nazwa firmy: Nazwa firmy jest widoczna dla innych firm w Serwisie.
  • Adres firmy (opcjonalnie): Adres firmy jest używany na interaktywnej mapie na stronie profilu firmy. Ta mapa pokaże lokalizację firmy. Jest to wymagane tylko podczas dodawania nowych lokalizacji do firmy.
  • Zawód firmy (opcjonalnie): Zawód firmy jest wyświetlany na stronie profilu firmy. Może to być pomocne innym firmom lub użytkownikom w znalezieniu Cię w Witrynie.
  • Firmowe media społecznościowe (opcjonalnie): Firmowe media społecznościowe są wyświetlane na stronie profilu firmy, aby inni użytkownicy Witryny mogli je zobaczyć.
  • Firmowy adres e-mail (opcjonalnie): Firmowy adres e-mail jest używany do wysyłania i odbierania wiadomości e-mail z Witryny.
  • Numer telefonu firmy (opcjonalnie): Numer telefonu firmy jest wyświetlany na stronie profilu firmy i widoczny dla innych użytkowników.

Dla marek/kontaktów marek i freelancerów:

  • Twoje imię i nazwisko: Twoje imię i nazwisko jest widoczne dla innych użytkowników Twojej firmy. Nazwisko osoby kontaktowej firmy jest widoczne podczas komunikacji z innymi firmami.
  • Twój adres e-mail: Twój adres e-mail jest używany do wysyłania i odbierania wiadomości e-mail z Witryny.
  • Twój adres IP: Twój adres IP jest używany do plików cookie i sesji. Służy to poprawie komfortu użytkowania Witryny.
  • Nazwa firmy: Nazwa firmy jest widoczna dla innych firm w Serwisie.
  • Adres firmy (opcjonalnie): Adres firmy jest używany na interaktywnej mapie na stronie profilu firmy. Ta mapa pokaże lokalizację firmy. Jest to wymagane tylko podczas dodawania nowych lokalizacji do firmy.

Zaloguj sie

Na Twoim koncie zapisujemy następujące dane: hasła, nazwy użytkownika i inne dane osobowe. W ten sposób nie musisz ponownie podawać nam swoich danych. Zapisujemy również – dla Twojej wygody – notowania Twojej firmy na Twoim koncie.

Media społecznościowe

Możliwe jest, że dostawca mediów społecznościowych prześle nam informacje (zgodnie z jego polityką), jeśli korzystasz z funkcji mediów społecznościowych w naszym Serwisie. Może to być Twoje imię i nazwisko, zdjęcie profilowe, płeć, lista znajomych i inne podane przez Ciebie informacje. Jeśli nie chcesz, aby dostawca mediów społecznościowych przesyłał nam informacje, możesz zmienić ustawienia prywatności swojego konta w mediach społecznościowych.

Jeśli podoba Ci się jakiś przedmiot, pojawi się on na Twoim koncie w mediach społecznościowych, gdy zalogujesz się na swoje konto. Jeśli jesteś na stronie internetowej, która korzysta z dodatków do mediów społecznościowych, Twoja przeglądarka wysyła określone informacje do dostawcy Twojego konta w mediach społecznościowych. Nie kontrolujemy udostępniania danych.

Badania rynku

Możemy poprosić Cię o udział w badaniach rynku. Wykorzystamy Twoje dane do badania rynku. Używamy tych danych statystycznych anonimowo dla Manufy. W każdej chwili możesz zamknąć listę pytań. Nie udostępniamy Twoich odpowiedzi innym ani nie udostępniamy ich publicznie. Ponadto Twoje odpowiedzi nie są powiązane z Twoim adresem e-mail.

Biuletyn Informacyjny

Manufy oferuje biuletyny. W ten sposób będziesz w pełni informowany o nowych aktualizacjach platformy Manufy, blogach, historiach użytkowników, promocjach i innych przydatnych wiadomościach z branży produkcyjnej. Korzystamy z systemu opt-in. Za każdym razem, gdy wysyłamy Ci newsletter, masz możliwość wypisania się z newslettera.

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe wyłącznie w celach wymienionych powyżej lub w jakimkolwiek innym celu z tym związanym. W ten sposób Twoje dane nigdy nie zostaną przez nas wykorzystane w nieoczekiwany sposób.

Bezpieczeństwo

Ciężko pracujemy, aby chronić Twoje dane osobowe przed nieuprawnionym lub niezgodnym z prawem dostępem, zmianą, ujawnieniem, wykorzystaniem lub zniszczeniem. W ten sposób osoby nieuprawnione nie mają dostępu do Twoich danych. Podejmujemy następujące środki w celu ochrony Twoich danych osobowych:

  • Bezpieczne połączenia sieciowe dzięki technologii Secure Socket Layer (SSL) lub technologii podobnej do SSL
  • Dostęp do danych mają tylko osoby, które ich potrzebują
  • W przypadku naruszenia danych będziemy działać zgodnie z obowiązkami wynikającymi z RODO. Jeśli obejmuje to, że musimy poinformować Cię jako osobę, której dane dotyczą, zrobimy to.
Jak długo przechowujemy Twoje dane

Nie będziemy przechowywać Twoich danych osobowych dłużej, niż potrzebujemy ich do celów, które opisaliśmy wcześniej. Utrzymujemy naszą bazę danych na bieżąco, jak to tylko możliwe i jeśli zauważymy, że pewne informacje nie są już poprawne, usuniemy je/dostosujemy. Jako użytkownik Manufy możesz zrezygnować z otrzymywania e-maili Manufy za pomocą linku znajdującego się pod każdym e-mailem. Twoje dane będą nadal u nas istnieć. Możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości poprzez opcję rezygnacji w każdym otrzymanym e-mailu. Jeśli chcesz, aby Twoje dane zostały całkowicie usunięte z naszej bazy danych, jest to oczywiście możliwe bez podania przyczyny. Następnie należy wysłać e-mail na adres privacy@manufy.com z prośbą o usunięcie.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Udostępniamy Twoje dane innym tylko w celu wysyłania Ci wiadomości e-mail, wysyłania Ci naszego newslettera oraz realizacji płatności. Gdy te inne osoby są określane jako przetwarzający nasze dane, wykorzystują one Twoje dane zgodnie z naszymi instrukcjami, a nie do własnych celów. W umowie o przetwarzanie danych uzgadniamy z tymi stronami, że będą ostrożnie wykorzystywać Twoje dane i otrzymają tylko te dane, które są istotne dla ich usług.

Przenosić

Twoje dane będziemy przetwarzać wyłącznie na terenie Unii Europejskiej. Przetwarzamy Twoje dane poza Unią Europejską tylko wtedy, gdy w kraju obowiązuje skuteczny poziom ochrony Twoich danych.

Nigdy nie przekażemy Twoich danych do innych krajów lub innych stron niż opisane powyżej.

Spinki do mankietów

W naszej Witrynie możesz znaleźć reklamy lub inne treści, które prowadzą do innych witryn. Nie kontrolujemy zawartości tych stron internetowych i nie ponosimy odpowiedzialności za treść ani ochronę prywatności tych stron. Radzimy zapoznać się z politykami prywatności tych stron.

Ciasteczka

Pliki cookie to małe (tekstowe) pliki, które są przechowywane na Twoim komputerze. Twoja przeglądarka internetowa przechowuje te pliki cookie, gdy odwiedzasz naszą Witrynę. Te pliki cookie zostaną pobrane, gdy ponownie odwiedzisz naszą witrynę. Dzięki temu nasza Witryna może rozpoznać Cię jako poprzedniego gościa.

Możemy używać plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej Witryny. Pliki cookie są niezbędne do działania naszej Witryny, upewnij się, że możesz bezpiecznie odwiedzać naszą Witrynę i śledzić błędy i błędy w naszej Witrynie.

Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce, jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były przesyłane na Twoje urządzenie. Nie zapiszemy plików cookie, jeśli odwiedzisz naszą Witrynę. Należy pamiętać, że niektóre funkcje Witryny lub usługi naszej Witryny mogą nie działać poprawnie bez plików cookie.

Zmiany w niniejszej polityce prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą politykę prywatności. Gdy zmienimy niniejszą politykę prywatności w istotny sposób, zamieścimy powiadomienie w naszej Witrynie i naszej Aplikacji wraz ze zaktualizowaną polityką prywatności. Informujemy również użytkowników zarejestrowanych na adres e-mail w przypadku jakichkolwiek istotnych modyfikacji. Jeśli nie jesteś zarejestrowany jako użytkownik, zalecamy regularne odwiedzanie Witryny i niniejszych zasad.

Twoje prawa

Gromadzone przez nas dane mają charakter osobisty. W związku z tym masz następujące prawa:

  • Możesz zażądać dostępu do Twoich danych osobowych, które przetwarzamy
  • Możesz poprosić nas o poprawienie, aktualizację, ochronę lub usunięcie Twoich danych osobowych w naszej ewidencji. Poza tym, jeśli zauważysz, że informacje na Twoim koncie nie są (już) poprawne, możesz je łatwo skorygować na swoim koncie
  • Możesz poprosić o kopię danych osobowych, które przetwarzaliśmy na Twój temat. Możemy – na Twoje życzenie – przesłać tę kopię innej stronie, dzięki czemu nie musisz samodzielnie przesyłać danych
  • Możesz złożyć skargę na przetwarzanie Twoich danych
  • Możesz złożyć skargę do holenderskiego organu ochrony danych (Autoriteit Persoonsgegevens), jeśli masz wrażenie, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem
  • Zawsze możesz wycofać zgodę na przetwarzanie Twoich danych. Nie możemy przetwarzać Twoich danych od momentu wycofania zgody.

W przypadku dalszych pytań dotyczących niniejszej polityki prywatności prosimy o kontakt za pośrednictwem poniższych informacji.

Informacje kontaktowe

Manufy BV
Sylwiusza 5
9728 NS Groningen
frontend.labels.cocNumer: 77256026
info@manufy.com

v1.0 23-11-2020