Σε αυτή τη σελίδα συχνών ερωτήσεων εξηγούμε λεπτομερέστερα τι περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου μας και απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις από τους πελάτες. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο διαφανείς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Manufy χειρίζεται την ιδιωτικότητά σας. Εάν η ερώτησή σας δεν αναφέρεται, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω privacy@manufy.com.

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Όταν ένας οργανισμός επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα, εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός προστασίας δεδομένων (GDPR). Ο ΓΚΠΔ αναφέρει ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι όλες πληροφορίες σχετικά με ένα ταυτοποιημένο ή αναγνωρίσιμο φυσικό πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες είναι είτε άμεσα για κάποιον είτε μπορούν να εντοπιστούν πίσω σε αυτό το άτομο. Συνεπώς, οι πληροφορίες σχετικά με τους οργανισμούς δεν είναι προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ, αλλά τα δεδομένα των εργαζομένων ή των επαφών είναι. Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να εκτελέσει ένας οργανισμός με προσωπικά δεδομένα. Αυτός είναι ένας πολύ ευρύς όρος, από τη συλλογή μέχρι τη διάθεση. Η Manufy επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα και τα χειρίζεται με υπεύθυνο τρόπο, έτσι ώστε όλες οι πράξεις επεξεργασίας να πληρούν τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ.

Πώς βρήκες τα δεδομένα της εταιρείας μου;

Όλα τα δεδομένα της εταιρείας που έχουμε είναι από δημόσιες πηγές. Έχουμε αγοράσει αυτά τα δεδομένα από διάφορες πλατφόρμες, οι οποίες είναι εγκεκριμένες από την DDMA, υψηλής ποιότητας βάσεις δεδομένων. Ενημερώνονται συνεχώς από διάφορες πηγές, όπως εμπορικό μητρώο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημοτική Εγκατάσταση Κατανομής Πληθυσμού, Κεντρικό Μητρώο Αφερεγγυότητας για πτωχεύσεις και πτωχεύσεις, Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία, Εκθέσεις Αγοράς, Νέα και Δελτία Τύπου, Εκδότες, Οργανισμοί Υποκαταστημάτων, Διαδίκτυο και Βαθύ Διαδίκτυο (Big Data).

Εάν τα δεδομένα της εταιρείας στις βάσεις δεδομένων μας περιλαμβάνουν επίσης διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχείρησης που μπορούν να εντοπιστούν σε ένα άτομο, τότε θα επαληθεύσουμε εάν αυτές οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησης βρίσκονται επίσης στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή σε άλλο ανοιχτό ηλεκτρονικό κώδικα. Εάν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχείρησης μπορεί να εντοπιστεί σε ένα άτομο, αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και η επεξεργασία τους πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ. Βασίζουμε αυτή την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο έννομο συμφέρον του Manufy. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η επεξεργασία σημαίνει προσέγγιση των κατασκευαστών και συμπερίληψη των δεδομένων στη βάση δεδομένων μας. Προσπαθούμε να επιτρέψουμε στους κατασκευαστές να επωφεληθούν από το Manufy με τρόπο που συμβάλλει στην πρακτική του επαγγέλματος και της επιχείρησής τους. Τόσο η Manufy όσο και οι κατασκευαστές επωφελούνται από το γεγονός ότι οι κατασκευαστές περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων μας. Στόχος της Manufy είναι να συνδέσει αγοραστές, κατασκευαστές και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται εντός της ΕΕ με αποτελεσματικό, διαφανή και – το σημαντικότερο – βιώσιμο τρόπο. Ως εκ τούτου, αγωνιζόμαστε για μια βάση δεδομένων που θα είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη. Οι κατασκευαστές είναι πιο εύκολο να βρεθούν από manufy και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες επιχειρήσεις. Επιπλέον, επειδή αφορά επαγγελματικά (επιχειρηματικά) προσωπικά δεδομένα που συνήθως μπορούν να βρεθούν εύκολα στο διαδίκτυο, υπάρχει μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των εμπλεκόμενων συμφερόντων όταν προσεγγίζουμε τους κατασκευαστές στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να εντοπιστούν στο άτομο.

Όταν έχουμε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη βάση δεδομένων μας και ένας αγοραστής, μάρκα ή ελεύθερος επαγγελματίας θέλει να επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή για πρώτη φορά μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη βάση δεδομένων μας, ο κατασκευαστής θα λάβει ένα e-mail από τον Manufy που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει. Εκείνη τη στιγμή ο κατασκευαστής μπορεί να επαληθεύσει το λογαριασμό και ενδεχομένως να αλλάξει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θέλει να επικοινωνήσει με τον Manufy. Ο κατασκευαστής μπορεί φυσικά επίσης να δηλώσει ότι δεν περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων μας και θα διαγράψουμε το λογαριασμό.

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγετε και σε τι τα χρησιμοποιείτε;

Για τους κατασκευαστές:

  • Το όνομά σας: Το όνομά σας είναι ορατό για άλλους χρήστες της εταιρείας σας. Το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρείας είναι ορατό κατά την αποστολή μηνυμάτων σε άλλες εταιρείες.
  • Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας: Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Ιστότοπο.
  • Η διεύθυνση IP σας: Η διεύθυνση IP σας χρησιμοποιείται για cookies και συνεδρίες. Αυτό χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη της Ιστοσελίδας.
  • Επωνυμία εταιρείας: Το όνομα της εταιρείας είναι ορατό για άλλες εταιρείες στην Ιστοσελίδα.
  • Διεύθυνση εταιρείας (προαιρετικά): Η διεύθυνση της εταιρείας χρησιμοποιείται για τον διαδραστικό χάρτη στη σελίδα προφίλ της εταιρείας. Αυτός ο χάρτης θα δείξει την τοποθεσία της εταιρείας. Αυτό τίθεται μόνο όταν προσθέτετε νέες τοποθεσίες στην εταιρεία σας.
  • Επάγγελμα εταιρείας (προαιρετικό): Το επάγγελμα της εταιρείας εμφανίζεται στη σελίδα προφίλ της εταιρείας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για άλλες εταιρείες ή χρήστες να σας βρουν στον Ιστότοπο.
  • Εταιρικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (προαιρετικά): Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας εμφανίζονται στη σελίδα προφίλ της εταιρείας για να τα δουν και άλλοι χρήστες της Ιστοσελίδας.
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εταιρείας (προαιρετικά): Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Ιστοσελίδα.
  • Αριθμός τηλεφώνου εταιρείας (προαιρετικός): Ο αριθμός τηλεφώνου της εταιρείας εμφανίζεται στη σελίδα προφίλ της εταιρείας και είναι ορατός για άλλους χρήστες.

Για επωνυμίες/επαφές εμπορικών σημάτων και ελεύθερων επαγγελματιών:

  • Το όνομά σας: Το όνομά σας είναι ορατό για άλλους χρήστες της εταιρείας σας. Το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρείας είναι ορατό κατά την αποστολή μηνυμάτων σε άλλες εταιρείες.
  • Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας: Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Ιστότοπο.
  • Η διεύθυνση IP σας: Η διεύθυνση IP σας χρησιμοποιείται για cookies και συνεδρίες. Αυτό χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη της Ιστοσελίδας.
  • Επωνυμία εταιρείας: Το όνομα της εταιρείας είναι ορατό για άλλες εταιρείες στην Ιστοσελίδα.
  • Διεύθυνση εταιρείας (προαιρετικά): Η διεύθυνση της εταιρείας χρησιμοποιείται για τον διαδραστικό χάρτη στη σελίδα προφίλ της εταιρείας. Αυτός ο χάρτης θα δείξει την τοποθεσία της εταιρείας. Αυτό τίθεται μόνο όταν προσθέτετε νέες τοποθεσίες στην εταιρεία σας.
Θέλω να αφαιρέσω τα δεδομένα μου από τον Μανούφι. Πώς θα το κάνω αυτό;

Ως χρήστης του Manufy, μπορείτε να διαγραφείτε από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Manufy μέσω ενός συνδέσμου κάτω από κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα δεδομένα σας θα εξακολουθούν να υπάρχουν μαζί μας. Μπορείτε να διαγραφείτε από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω εξαίρεσης σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε. Εάν θέλετε να διαγραφούν εντελώς τα δεδομένα σας από τη βάση δεδομένων μας, αυτό είναι φυσικά δυνατό χωρίς να αιτιολογήσει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο privacy@manufy.com με το αίτημα για κατάργηση.

Οι πληροφορίες στο λογαριασμό μου πρέπει να αλλάξουν. Πώς μπορώ να το ρυθμίσω;

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πληροφορίες στο Manufy είναι σωστές. Αν παρατηρήσετε ότι οι πληροφορίες στον λογαριασμό σας δεν είναι σωστές (πλέον), μπορείτε εύκολα να τις προσαρμόσετε στον λογαριασμό σας.

Συμμορφώνεστε με τη νομοθεσία gdpr;

ΝΑΙ! Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των χρηστών μας και ως εκ τούτου χειριζόμαστε τα δεδομένα τους με τη δέουσα προσοχή. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε διαφανείς σχετικά με αυτό και στην πολιτική απορρήτου μας και σε αυτή τη σελίδα συχνών ερωτήσεων εξηγούμε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα και συμμορφωνόμαστε με τη νομοθεσία gdpr.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρείτε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών;

Δεν θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία περισσότερο από όσο τα χρειαζόμαστε για τους σκοπούς που περιγράψαμε προηγουμένως. Διατηρούμε τη βάση δεδομένων μας όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένη και αν παρατηρήσουμε ότι ορισμένες πληροφορίες δεν είναι πλέον σωστές, θα τις διαγράψουμε / προσαρμόσουμε.

Πώς προστατεύετε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών;

Ο ΓΚΠΔ απαιτεί από εμάς να λάβουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ορθή προστασία των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε. Ως εκ τούτου, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από απώλεια, καταστροφή, χρήση, τροποποίηση ή διανομή των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν καμία σχέση με τα δεδομένα σας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Αυτό το κάνουμε μέσω των ακόλουθων μέτρων:

  • Ασφάλεια συνδέσεων δικτύου με επίπεδο ασφαλούς υποδοχής (SSL) ή συγκρίσιμη τεχνολογία
  • Η πρόσβαση στα δεδομένα περιορίζεται σε όσους χρειάζονται τα δεδομένα
Τι κάνετε σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων;

Όταν συμβεί παραβίαση δεδομένων, θα ενεργούμε σύμφωνα με τη διαδικασία παραβίασης δεδομένων. Η διαδικασία αυτή έχει καταρτιστεί προσεκτικά και είναι σύμφωνη με τον ΓΚΠΔ. Μια παραβίαση δεδομένων συμβαίνει όταν συμβαίνει παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί τυχαία ή παράνομα στην καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση ή μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ή πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Εάν συμβεί παραβίαση δεδομένων, θα το χειριστούμε προσεκτικά. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι εάν πρόκειται για παραβίαση δεδομένων που πρέπει να αναφερθεί, θα την αναφέρουμε στην Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων εντός 72 ωρών. Θα ενημερώσουμε επίσης το υποκείμενο των δεδομένων στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα που διέρρευσαν.